Πέντε μήνες ποιοι ωφελούνται; Δεν μας φτάνουν οι ανάσες επιβίωσης, μπορούμε πολλά περισσότερα

workfare_afisa_v2

ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΠΟΙΟΙ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ;

Εμείς οι μακροχρόνια άνεργες, οι ελαστικά εργαζόμενοι από εδώ κι από εκεί, μπορεί να καλύπτουμε όπως-όπως τα προς το ζην για πέντε μήνες, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ωφελούμαστε. Ωφελούνται τα αφεντικά που ρίχνουν την αξία της εργασίας μας. Ωφελούνται οι κυβερνώντες που θέλουν να αντικαταστήσουν “μόνιμους” εργαζομένους με φθηνούς 5μηνους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, όπως και τα voucher στον ιδιωτικό τομέα εξαιρούνται από το εργατικό δίκαιο. Στα τρία χρόνια εφαρμογής τους, έχουν αναπτυχθεί αγώνες που ανάγκασαν το κράτος να αναδιπλωθεί: διασφαλίστηκε η μηνιαία πληρωμή μισθού,αναγνωρίστηκαν κάποια ασφαλιστικά δικαιώματα, όπως και ότι δεν πρέπει να χάνουμε ημερομίσθια όταν αρρωσταίνουμε, αποσύρθηκε η ρύθμιση για αφαίρεση της κάρτας ανεργίας σε όσους/ες αρνούνται τη θέση εργασίας

ΔΕ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΣΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οργανωνόμαστε από τα κάτω, “μόνιμοι” και “προσωρινοί” σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε γειτονιά. Παλεύουμε για την κατάργηση της κοινωφελούς εργασίας – voucher στην πράξη, μέσω της κατοχύρωσης πλήρων εργασιακών ασφαλιστικών δικαιωμάτων, δηλαδή:

 

–δυο μέρες άδειας το μήνα – αναρρωτικές άδειες χωρίς αναπλήρωση

 

–ασφαλιστική κάλυψη για όλους/ες από το πρώτο δευτερόλεπτο εργασίας

 

–αυξήσεις στους μισθούς – αναγνώριση όλων των επιδομάτων

 

–επίδομα ανεργίας σε όλους/ες χωρίς προϋποθέσεις

 

 

Συνέλευση για την Κυκλοφορία των αγώνων
skya.espiv.net

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*