Παρέμβαση διαμαρτυρίας ενάντια στις δίμηνες συμβάσεις στον Δήμο Καισαριανής

Παρέμβαση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε στις 26/11 η Πρωτοβουλία Κατοίκων Καισαριανής κι αλληλέγγυοι/ες από συνελεύσεις των ανατολικών γειτονιών και εργατικές συνελεύσεις ενάντια στις δίμηνες συμβάσεις με τις οποίες απασχολούνται 28 άτομα σε κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Καισαριανής. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το Β’ ΚΑΠΗ Καισαριανής την ώρα προεκλογικής ομιλίας του εκλεγμένου με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δημάρχου Γ. Κοντόσταυλου. Ο δήμαρχος μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει στους «διμηνίτες» εργαζόμενους αν θα συνεχίσουν να εργάζονται την επόμενη εβδομάδα, μετά τη λήξη του διμήνου τους και μετά το πέρας τον επαναληπτικών δημοτικών εκλογών της 30ης Νοέμβρη, που θα διεξαχθούν μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

 

Η παρέμβαση είχε ως σκοπό την στήριξη του αγώνα των «διμηνιτών» για ανανέωση των συμβάσεων τους και την καταγγελία της υποκρισίας των αριστερών δημοτικών αρχόντων που από τη μια καταγγέλλουν σε όλους τους τόνους τις ελαστικές σχέσεις εργασίας από την άλλη τις εφαρμόζουν χωρίς αιδώ στις πλάτες των ανέργων/εργαζομένων και των χρηστών των δημοτικών υπηρεσιών (παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Βοήθεια στο Σπίτι κ.α.).  Το κεντρικό πανό της συγκέντρωσης έγραφε “Ίδια είναι τα αφεντικά δεξιά και αριστερά”, ενώ πετάχτηκαν τρικάκια που ανέφεραν “Τέρμα στην κοροϊδία των διμήνων/πενταμήνων/ΚΥΝ.Σ.ΕΠ” και φωνάχτηκαν συνθήματα όπως «Δίμηνα, πεντάμηνα, κοινωφελή σκλαβιά-καμιά ειρήνη με τα’ αφεντικά». Μοιράστηκαν κείμενα σχετικά με τον αγώνα ενάντια στα πεντάμηνα κοινωφελή προγράμματα που την προηγούμενη χρονιά είχε λειτουργήσει ο Δήμος Καισαριανής, κείμενα για τις πολιτικές καταστολής των αριστερών δημάρχων απέναντι σε αυτοοργανωμένους χώρους καθώς και το παρακάτω κείμενο «διμηνίτη» εργαζόμενου:

eleos_dimina_kapi

Ο δήμαρχος Καισαριανής απέναντι στα ερωτήματα των εργαζομένων με δίμηνες συμβάσεις παρέπεμψε σε μεσημεριανή συνάντηση μεταξύ του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής και της διεύθυνσης του Δήμου. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε πράγματι, μόλις δυο μέρες πριν τη λήξη του διμήνου και μετά από επιμονή του σωματείου και των εργαζομένων, για τους οποίους δεν είχε ως τώρα χρόνο η δημοτική αρχή. Σε αυτήν δεν υπήρξε οποιαδήποτε γραπτή δέσμευση του δημάρχου ότι θα παραταθούν οι συμβάσεις, πέρα από τις προφορικές δεσμεύσεις του αντιπροέδρου και του αντιδημάρχου ότι «με κάθε μέσο» θα υπάρξει παράταση γιατί «δεν μπορεί να μείνουν οι υπηρεσίες χωρίς εργαζομένους».

Η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι έχει ζητήσει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής την παράταση των συμβάσεων για άλλους δύο μήνες, χωρίς να έχει λάβει μέχρι στιγμής απάντηση. Σύμφωνα όμως με το έγγραφο που δόθηκε στο σωματείο, μόλις πριν από 10 μέρες ο Γ. Κοντόσταυλος ζήτησε όχι παράταση αλλά «εκ νέου προκήρυξη πρόσληψης δίμηνης απασχόλησης», γεγονός που κάθε άλλο παρά διαψεύδει τους φόβους των συμβασιούχων ότι μετά τις εκλογές πρόκειται να αντικατασταθούν από κάποια επόμενη φουρνιά προσωρινών εργαζομένων, είτε διμήνων, είτε πεντάμηνων μέσω των βάρβαρων «κοινωφελών προγραμμάτων» στα οποία επίσης συμμετέχει ο δήμος. Εντέλει, παρά τις με το σωρό προεκλογικές υποσχέσεις οι δίμηνοι εργαζόμενοι συνεχίζουν να βρίσκονται στον αέρα, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η επέλαση της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης στις ζωές μας συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο, είτε με αριστερή/αντιμνημονιακή, είτε με δεξιά/μνημονιακή πολιτική διαχείριση. Όπως και θα συνεχίσει να μας βρίσκει απέναντι της, χωρίς αυταπάτες, σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε γειτονιά.

2mina_triks

Αναδημοσίευση από:  http://protovouliakatoikwnkaisarianis.blogspot.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*